How to dry brush?

Dry brushing is een ayurvedisch ritueel en een eeuwenoude techniek die een effectieve en gemakkelijke manier is om je immuunsysteem en de lymfestroom te stimuleren. Het is geweldig voor het exfoliëren van de huid, het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van cellulitis.

 

Ik ontdekte het dry brushing afgelopen voorjaar tijdens een detoxperiode. vanaf dat moment was het een dagelijks ritueel in mijn routine. Het voelde heel fijn om dit ritueel toe te voegen tijdens een detoxkuur, omdat het de bloedsomloop verbetert en het natuurlijke ontgiftingsproces van je lichaam een ​​boost geeft.

Ik dry brush het liefst 's ochtends vlak voor het douchen, zodat alle dode huidcellen eraf worden gespoeld. Luister goed naar je huid, brush niet te hard en kijk wat voor jou fijn voelt. Vergeet na de sessie niet een heerlijke bodycrème of -olie te gebruiken.

 

Gids voor droog poetsen

 

1. Kies je borstel

Kies een duurzame borstel en kijk wat goed voelt voor jouw huid. Ik kies meteen voor een harde borstel, maar een beetje zachte is prima.

2. Time to brush

Zoals ik al zei, ik hou van een dry brush sessie in de ochtend. Het geeft me energie en het heeft een opbeurend effect. Dan spring ik onder de douche en spoel alle onzuiverheden en dode huidcellen af, het voelt zo lekker. Als ik ervoor kies om 's avonds te brushen, kies ik voor een warm ontspannend bad erna.

3. Begin altijd bij de voeten

Begin onderaan je voeten en maak vloeiende, rechte bewegingen naar boven, altijd naar je hart, het centrum van je lichaam, waar je lymfesysteem wegvloeit. Als je je buik brusht, maak dan cirkelvormige bewegingen, wat goed is voor je spijsvertering. Je eindigt met je hals en decolleté, wees hier voorzichtig want de huid is kwetsbaarder.

4. Daarna douchen

Was alle dode huidcellen en onzuiverheden weg. Als je daar zin in hebt, neem dan een koude douche, nog beter na het dry brushen. 

5. Kies je vochtinbrengende crème


Voor mij hangt het van mijn stemming af of ik kies voor een olie, een lotion of een crème. In de winter kies ik vaak voor een dikkere textuur, een creme voor mijn droge winterhuid. In de zomer is een lotion voldoende. Hydrateer als je huid nog vochtig is, het absorbeert je moisturizer beter.

6. blijf het doen

Als je maar één keer dry brush, zie je geen resultaat. hou je eraan en maak er een vaste waarde van in je routine. Het is ook een geweldig moment van zelfzorg, maak tijd vrij voor deze kleine extra's in je dagelijks leven. Ze kunnen een grote invloed hebben op je welzijn.

 

Shop nu onze duurzame droogborstel!

Terug naar blog

webwinkel