Manuka Honingdressing

Ontstekingsremmend gouden dressing

Ik ben dol op een goede basishoning-mosterddressing, maar ik hou vooral van de Manuka Honing-dressing vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Ik maak altijd graag een grote batch van deze dressing, want het is echt een dressing voor elke dag en voor elk seizoen. Ik hou ervan op mijn groene salades, fris in de zomer, geruststellend in de winter.

Om deze dressing te maken gebruik ik graag Manuka honing. Ik zorg er altijd voor dat ik een Manuka honing van goede kwaliteit vind. Voor dit recept gebruik ik mijn favoriet van Activist.

Activist Raw Mānuka Honing is een prachtig product. Het wordt wild gemaakt in Aotearoa, Nieuw-Zeeland, door bijen die de inheemse Manuka-struik gedurende een korte periode in de lente en zomer bestuiven. Mānuka Honing bevat een veel hoger gehalte aan enzymen en antibacteriële eigenschappen dan welke andere honing dan ook, ik heb er een vaste waarde van gemaakt in mijn keuken, maar ik gebruik het ook op mijn huid als gezichtsmasker of als dagelijkse reiniger. Misschien wijd ik later een artikel over de helende eigenschappen van Mānuka honing op de huid, dus wordt zeker vervolgd.

Daarnaast gebruik ik ook kurkuma en gember om de dressing te maken. Kurkuma werkt als een ongelooflijk ontstekingsremmend middel voor ons lichaam. Gember daarentegen is goed voor de spijsvertering en kalmeert de buik. Ze zijn beide antioxidanten en zouden een essentieel onderdeel van onze voeding moeten zijn. Zeker niet te missen in dit recept is vers geperst citroensap boordevol vitamine C, om ons immuunsysteem een ​​boost te geven. Citroen geeft een mooie zuurgraad en geeft deze dressing de perfecte balans. Vergeet niet zwarte peper toe te voegen, dit bevordert de opname van de kurkuma.

Dit is een eenvoudig recept. Speel en experimenteer er gerust mee. Het zou ook geweldig zijn met tahini als basis, waardoor het een beetje romiger en super lekker wordt.

Manuka Honingdressing

Ingrediënten:
  • 1 tl Dijon-mosterd
  • 3 tl Manuka-honing
  • 1/2 tl citroensap of meer naar smaak
  • 2 tl vers geraspte gember
  • 1 tl kurkumapoeder
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
Combineer al deze ingrediënten behalve de olijfolie, zout en peper in een kleine kom. Zorg dat alles goed gemengd is en voeg al roerend de olijfolie toe tot je een dikker geheel krijgt. Ik gebruik ongeveer twee el olijfolie, of meer naar smaak. Breng op smaak met zout en peper en klaar. Genieten!

eet smakelijk

Terug naar blog

webwinkel